Preview

Entrepreneur’s Guide

Advanced search

Analysis of approaches to the essence of the competitiveness of employees of organizations

Abstract

In the article the analysis of approaches to definition of essence of competitiveness of employees on the basis of works of Russian scientists in this area. The author’s interpretation of the concept «competitiveness». The conclusion about the influence of the formation and development of competitiveness of workers to increase of efficiency of their work.

About the Author

O. V. Olennikova
FSBI«Research Institute of Labour and social insurance»
Russian Federation


References

1. Егоршин А.П. Мотивация трудовой деятельности / А.П. Егоршин. - М.: ИНФА-М, 2012.

2. Соколова Г.Н. Экономическая социология / Г.Н. Соколова. - М.: Филинь; Минск: Беларус. навука, 2000.

3. Сотникова С.И. Управление конкурентоспособностью персонала / С.И. Сотникова, Е.В. Маслов, С.Ю. Глазырин. - Новосибирск: Изд-во НГУЭУ, 2006.

4. Фатхутдинов Р.А. Конкурентоспособность организации в условиях кризиса: Экономика, маркетинг, менеджмент / Р.А. Фатхутдинов. - М.: Издательско-книготорговый центр «Маркетинг», 2002.

5. Шапиро С.А. Потапова Е.В. Совершенствование профессиональных компетенций как фактор повышения эффективности труда работников коммерческих банков: монография. - М.: РХТУ им. Д.И. Менделеева, 2012.


Review

For citations:


Olennikova O.V. Analysis of approaches to the essence of the competitiveness of employees of organizations. Entrepreneur’s Guide. 2016;(32):174-182. (In Russ.)

Views: 222


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-9885 (Print)
ISSN 2687-136X (Online)