Preview

Entrepreneur’s Guide

Advanced search

The methodology of evaluating business structures competitiveness in the sphere of industrial production

Abstract

The author describes in the article the method of the competitiveness level calculating taking into account the importance ofdeterminingfactors. It gives the opportunity to determine the competitive advantages/disadvantages of business structures in industrial production. The author pays attention not only to the deviation from its competitors but to industry average values also.

About the Author

М. Левина
Российская академия предпринимательства
Russian Federation


References

1. Илышев А. М. Стратегический конкурентный анализ в транзитивной экономике России / Илышев А. М., Илышева Н. Н., Селевич Т. С. М: Финансы и статистика, ИНФРА-М, 2010.

2. Методические основы оценки конкурентоспособности в малом бизнесе с целью ее повышения/С. Н. Цветкова и др. Шахты: Изд-во ЮРГУЭС, 2008. С. 97.

3. Кныш М. И. Конкурентные стратегии: Учеб. пособие. СПб.: Б. и., 2000.

4. Лифиц И. М. Конкурентоспособность товаров и услуг: Учеб. пособие. М.: Высшее образование, 2009.

5. Лифиц И. М. Теория и практика оценки конкурентоспособности товаров и услуг. 2-е изд., доп. и испр. М.: Юрайт-М, 2001.

6. Портер М. Е. Конкурентное преимущество: Как достичь высокого результата и обеспечить его устойчивость. М.: Альпина Бизнес Букс, 2005.

7. Степусь А. Ф. Система обеспечения ценностной конкурентоспособности предприятия: монография. Ижевск: Изд. дом «Удмуртский ун-т», 2008.

8. Фатхутдинов Р. А. Конкурентоспособность: Россия и мир, 1992—2015. М.: Экономика, 2005

9. Методические основы оценки конкурентоспособности в малом бизнесе с целью ее повышения/С. Н. Цветкова и др. Шахты: Изд-во ЮРГУЭС, 2008. С. 97.


Review

For citations:


  The methodology of evaluating business structures competitiveness in the sphere of industrial production. Entrepreneur’s Guide. 2012;(14):117-122. (In Russ.)

Views: 241


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-9885 (Print)
ISSN 2687-136X (Online)